Když si připravujete rádi steaky, vyzkoušejte prvotřídní olivový olej

Maso na talíři má mnoho podob – kuřecí kousky v těstovinovém salátu, lososový tatarák, ale také propečený steak z hovězího, po kterém se mnoho lidí jistě rádo zamilovaně ohlédne. Abychom ale připravili špičkový pokrm, potřebujeme také kvalitní suroviny. Nejde samozřejmě jen o maso jako takové, to v řeznictví vybereme podle svých představ, ale na čem vlastně budeme ten steak dělat? Olivový olej s medailemi z mnoha světových výstav se po všech stránkách zdá jako vhodné řešení, že?

Nebojte se vyšších teplot, olej z oliv je snese

Velkou výhodou je také takzvaný kouřový bod. Když si budete dělat steak, je zapotřebí vyšších teplot. Při nich se ale mohou některé oleje (či dokonce máslo) přepalovat a o nezdravý tuk nemá přeci nikdo nejmenší zájem. Olivový olej ale zvládne bez problémů i 200 stupňů Celsia, takže se rozhodně nemusíte bát. Stejně tak nezapomeňte steak při přípravě vyndat nejprve z lednice a nechat zhruba hodinu při pokojové teplotě – rozhodně jej nedávejte na pánev hned, jak jej vyjmete z míst, kde byl vystaven dlouhodobému chladu!

Olivový olej je v kuchyni univerzálem, sportovní terminologií řečeno, může hrát snad na každém postu a hodí se tedy nejen k přípravě steaků. Zkusit přeci můžete i studenou kuchyni, která je stále oblíbenější nejen u nás. Zeleninový salát s olivovým olejem Chiavalon Organic na rodinné oslavě rozhodně zaboduje. A kolik benefitů vlastně tento olej má pro naše zdraví? Mluvit bychom mohli klidně celé odpoledne, protože lepší zažívání, snížení cholesterolu a výrazně lepší pleť je jen malý začátek. Lepší funkce jater, kvalitní tuky pro mozek, životní vitalita, to jsou další z benefitů, které jistě nesmíme opomenout. Stačí už jen pár kapek a chuť řady jídel bude úplně jiná. Věděli jste, že se nabízí třeba i příprava vanilkové zmrzliny?

OKOMENTOVAT

Vložte prosím Váš komentář
Zde prosím vložte Vaše jméno